Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τηγανίτες συνταγή Βασιλικών
Η θέα τους ξυπνά πάντα τρυφερές αναμνήσεις αλλά και μία λαχτάρα στον ουρανίσκο . Για ένα παραδοσιακο ταξιδι
ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
μισό κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε ένα μικρό λακκάκι προσθέτοντας αλάτι, μπέικιν και βανίλιες ενώ έχουμε ήδη χτυπήσει καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το μείγμα της ζάχαρης και το γάλα μέχρι να γίνουν χυλός. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το χυλό αφήνοντας η μία τηγανίτα να αρχίσει να ξεχωρίζει από την άλλη. Μόλις έχουν ψηθεί από τη μία τις γυρίζουμε από την άλλη. Αφού είναι έτοιμες τις σερβίρουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα ή ακόμη και ρετσέλι.

Υ.Σ Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο "Βασιλικά μαγειρέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου